måndag 1 mars 2010

Recept -Pepparkakscheescake

Ingredienser:
ca 20 st pepparkakor
75 g smält smör
3 äggvitor
3 gulor
1 1/2 dl socker
5 dl grädde
150 g philadelphiaost
Gör såhär:
Smält smöret i en kastrull. Krossa pepparkakorna i en påse och häll ner detta i de smälta smöret. Rör om till en jämn smet. Bred ut pepparkakssmeten jämt i en form med avtagbarkant och ställ den kallt under tiden du gör fyllningen.
Separera äggen från vitan och gulan och vispa ihop gulan med sockret.
Tillsätt osten. Vispa äggvitan till ett hårtskum. Vispa sedan grädden och blanda i både äggvitan och grädden försiktigt i äggsmeten.
Ta fram formen med pepparkaksmeten och häll över hela fyllningen på denna och ställ den i frysen i ca 6 timmar, helst över natten.
Ta fram den ca 30 min innan servering och riv eller krossa pepparkakor som dekoration.
Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar