söndag 28 februari 2010

Recept -Apelsin cheescake

Ingredienser:
Botten: Ca 10 st digestivekex
75 gr smält smör
Fyllning:
100g Philadelphiaost
Rivet skal från en apelsin
1/2 strösocker
lite pressad apelsinjuice från den rivna apelsinen.
2dl vispgrädde
Gör så här:
Klä en form med avtagbar kant med plastfolie. Krossa kexen i en påse och smält smöret i en kastrull. Blanda ned de krossade kexen i smöret och tryck sedan ut det jämnt i formen.
Vispa grädde och riv skal från en apelsin. Spara apelsinen.
Blanda socker och ost med de rivna skalet och häll ner de i grädden.
Pressa den rivna apelsinen så du får lite apelsinjuice från den. Blanda ner de i grädden.
Fördela sedan denna i botten på formen. Låt tårtan stelna minst 3-4 timmar i frysen.
Dekorera vid servering med tex apelsinskivor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar