söndag 28 februari 2010

Recept -Fredriks hallonmuffins

Ingredienser:
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
125g smör eller margarin
1 3/4 dl strösocker
2 ägg
1 1/4 dl mjölk
Gör såhär:
Vispa margarin och socker vitt. Tillsätt ägg ett i taget.
Blanda bakpulver, vaniljsocker, vetemjöl i en skål.
Blanda ihop de torra ingredienserna med margarinsmeten.
Häll i mjölken och rör ihop.
Fyll muffinformarna till hälften och lägg en tesked med hallonsylt i varje form.
Vill man ha någon smak på muffinsen se nedan.
Grädda i 175 grader i ca 15-20 min.
Chokladsmak: tillsätt 2-4msk kakao beroende på stark smak du vill ha.
Sylt: tillsätt 1 tsk på varje muffins på toppen så sjunker det ned i ugnen.
Bär: rulla bären i vetemjöl. Stoppa i ett eller några i varje muffins.
Citron/apelsin: tillsätt 2msk juice eller pressad frukt.
Mycket nöje! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar