måndag 1 mars 2010

Recept -Saffranscheescake

Ingredienser:
ca 20 st pepparkakor
75 g smält smör
3 ägg
1 dl socker
5 dl grädde
1msk vaniljsocker
2 pkt saffran
150 g philadelphiaost
Gör såhär:
Smält smöret i en kastrull. Krossa pepparkakorna i en påse och häll ner detta i de smälta smöret. Rör om till en jämn smet. Bred ut pepparkakssmeten jämt i en form med avtagbarkant och ställ den kallt under tiden du gör fyllningen.Vispa äggen med sockret. Tillsätt osten och saffran.
Vispa sedan grädden och tillsätt vaniljsockret. Häll över grädden i saffranblandningen.
Ta fram formen med pepparkaksmeten och häll över hela fyllningen på denna och ställ den i frysen i ca 6 timmar, helst över natten.
Ta fram den ca 30 min innan servering och dekorera med tex färska bär, hallon, kiwi och björnbär.
Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar