fredag 26 februari 2010

Vitchoklad kladdkaka

Ingredienser:
100 g smält smör
100 g vit choklad
2dl strösocker
2 vaniljsocker
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
ev. 1 msk pressad saft av citron (smaksak)
Kokos eller ströbröd
Floursocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj en form, ströa med kokos eller ströbröd.
Smält smöret och bryt ner chokladen och rör tills den också har smält.
Vispa ägg och socker. Tillsätt vanlijsocker och mjöl. (Häll i saften av citronen om du vill ha de)Häll över smörblandningen och vispa till en jämn smet.
Häll över smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter.
Låt kakan svalna och pudra på med lite florsocker.
Servera med frukt, grädde eller glass, smaken är som baken! ;)
Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar