fredag 26 februari 2010

Recept -Cheescake

Ingredienser:
10 st digestive
75 g smör

Fyllning:
500 g kvarg
2 ägg
3/4 dl strösocker

Topping:
4 dl crème fraiche
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker

Dekoration:
Jordgubbar
Kiwi

Gör så här:
Sätt ugnen på 175°.
Krossa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna.
Lägg ut smuldegen på botten i en form med löstagbar kant. Grädda i mitten av ugnen ca 7 min. Vispa ihop kvarg, ägg och socker till en jämn smet.
Ta ut kakan och häll smeten i formen på smuldegen.
Grädda i ytterligare 25-30 min.
Låt kakan svalna minst 15 min.
Blanda ihop crème fraiche, florsocker och vaniljsocker.
Bred ut det på kakan och grädda i ytterligare ca 15-20 min.
Låt kakan stå kallt, i frys helst.
Lägg på jordgubbar och kiwi som dekoratin eller det är ju bara din fantasi så sätter gränser. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar