söndag 18 april 2010

Recept -Brytbröd med yoghurt och nötter

Efter att ha satt en första surdeg på jäsning blev jag frälst.
Att baka bröd och få äta nygräddade frallor till frukost och middag är riktigt lyxigt, speciellt när man delar med sig till sina nära och kära.
Nu ska de bakas mer bröd!
Ingredienser:
2 dl vatten
25 g jäst
1 tsk salt
1 dl yoghurt/keso/filmjölk
5-6 dl mjöl
1 dl valfria nötter
Uppvispat ägg
Sesamfrön
Gör såhär:
Häll upp ljummet vatten i en bunke och rör ned jäst, salt och yoghurt. Arbeta in mjölet och knåda degen ordentligt och länge. Tillsätt nötterna.
Låt degen jäsa ca 30 min under duk innan gräddning.
Smörj och rund form med avtagbara kanter och mjöla in den ordentligt.
Forma degen sedan till små bollar, ca 8-9 st och lägg ut dem i formen med jämna mellanrum.
Låt jäsa ytterligare i ca 30 min.
Pensla ägg på brödet och strö över rikligt med sesamfrön innan du gräddar, grädda i 225 grader i ca 20-25 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar