söndag 25 april 2010

Recept -Baugetter

Jag har än en gång bakat med lite vetesurdeg, denna gång blev de baugetter. Gu´så goda de blev, sådär härligt fluffiga, ihåliga och med en knaprig yta.
Receptet räcker till ca 2 Baguetter
Dag 1, kväll
300g vetemjöl special
300g ljummet vatten
Rör ihop surdeg, mjöl och vatten i en bunke. Täck bunken med plastfilm och låt den stå och jäsa över natten.
Dag 2, morgon
Surdegen från gårdagen
15g jäst
2 dl ljummet vatten
7 dl vetemjöl special
1 tsk strösocker
2 tsk salt
ca 4 dl vetemjöl special till utbakning
Gör så här:
Lös upp jästen i vattnet. Blanda i surdegen från gårdagen, mjöl och socker. Blanda med tex en träslev tills alla klumpar har försvunnit, tillsätt saltet och rör om i degen ytterligare.
Låt degen jäsa övertäckt, i ca 1,5 timma.
Ta sedan upp degen på ett rikligt mjölat bakbord och dela den i 2 lika stora delar.
Knåda varje bit lite lätt så att det blir spänst i degen och rulla sedan dem till avlånga baguetter. Låt baguetterna jäsa övertäcka på mjölade, bakplåtspappersklädda plåtar i ca 45 minuter.
Snitta baguetterna och grädda dem i nedre delen av ugnen i 250 grader, ca 25 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar