lördag 8 maj 2010

Hithat-cupcakes

Till Therese´s fest gjorde jag även hithat-cupcakes

Ingredienser:
En sats av chokladcupcakes
Maräng:
6 äggvitor
8 1/2 dl strösocker
Ev. saft av 1 citron
2 tsk vaniljsocker
Chocolate Coating:
350 g choklad
3 msk matolja
Gör så här:
Blanda äggvitor, strösocker och saft av citron i en rostfri bunke.
Vispa fluffigt för hand i cirka 1 minut. Sätt bunken i ett vattenbad (över kokande vatten).
Vispa tills sockerkristallerna smält och det blir luftigt som maräng.
Ta bort bunken från vattenbadet och vispa ner vaniljsocker.
Vispa med elvisp i ytterligare några minuter tills marängen tjocknat och svalnat.
Använd en sprits med en rundtyll och spritsa marängen i toppformade spriraler på cupcakesen.
Låt stelna i kylen.
Dela chokladen i en bunke och smält chokladen över ett vattenbad tillsammans med matoljan.
Häll över chokladen i en liten skål och låt svalna.
Ta ut cupcakesen från kylen och doppa varje marängtopp i smält choklad.
Pensla på mer choklad om det saknas någonstans.
Låt stelna på ett fat i kylen i cirka 30 minuter.
Kan förvaras i kylen i tre dagar om du plastar in dem ordentligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar