Ingredienser:
En sats av chokladcupcakes
Maräng:
6 äggvitor
8 1/2 dl strösocker
Ev. saft av 1 citron
2 tsk vaniljsocker
Chocolate Coating:
350 g choklad
3 msk matolja
8 1/2 dl strösocker
Ev. saft av 1 citron
2 tsk vaniljsocker
Chocolate Coating:
350 g choklad
3 msk matolja
Gör så här:
Blanda äggvitor, strösocker och saft av citron i en rostfri bunke.
Blanda äggvitor, strösocker och saft av citron i en rostfri bunke.
Vispa fluffigt för hand i cirka 1 minut. Sätt bunken i ett vattenbad (över kokande vatten).
Vispa tills sockerkristallerna smält och det blir luftigt som maräng.
Ta bort bunken från vattenbadet och vispa ner vaniljsocker.
Ta bort bunken från vattenbadet och vispa ner vaniljsocker.
Vispa med elvisp i ytterligare några minuter tills marängen tjocknat och svalnat.
Använd en sprits med en rundtyll och spritsa marängen i toppformade spriraler på cupcakesen.
Använd en sprits med en rundtyll och spritsa marängen i toppformade spriraler på cupcakesen.
Låt stelna i kylen.
Dela chokladen i en bunke och smält chokladen över ett vattenbad tillsammans med matoljan.
Häll över chokladen i en liten skål och låt svalna.
Ta ut cupcakesen från kylen och doppa varje marängtopp i smält choklad.
Dela chokladen i en bunke och smält chokladen över ett vattenbad tillsammans med matoljan.
Häll över chokladen i en liten skål och låt svalna.
Ta ut cupcakesen från kylen och doppa varje marängtopp i smält choklad.
Pensla på mer choklad om det saknas någonstans.
Låt stelna på ett fat i kylen i cirka 30 minuter.
Kan förvaras i kylen i tre dagar om du plastar in dem ordentligt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar