onsdag 14 april 2010

Vaniljmacarons med hallonkräm

När jag ändå höll på att göra macarons så passade jag på att göra det i två olika smaker.
-Dessa härliga är vaniljmacarons som de förra men med en hallonkräm.

3 kommentarer:

  1. De se så fint ut!! det var länge jag har inte bakat macarons blev kliar i min hand *hehe*

    SvaraRadera
  2. Hur har du gjort den fina hallonkrämen? :)

    SvaraRadera
  3. Jag har för mig att jag gjorde den såhär:
    2 msk grädde
    50 g färska hallon
    100 g vitchoklad
    ev röd pasta- eller hushållsfärg

    Mixa hallonen med en mixer eller en gaffel går lika bra. Koka upp grädden och hallonen i en kastrull, ta sedan kastrullen från värmen och bryt ned chokladen i grädden. Rör om tills chokladen har smällt.

    Hallonen får tillsammans med den vita chokladen en aning lila färg, häll över några droppar röd färg och rör om så får du den härliga hallonröda färgen.

    Ställ kallt i ca 60 min, tills du har fått en lagon tjock kräm som du kan spritsa på macaronsen.

    Tryck ihop varje fylld del med en ofylld.

    Lycka till. :)

    /Jenny

    SvaraRadera